Responzivní design a technologie pro tvorbu webu - Kadlčík, Jiří (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na postupy tvorby responzivních webových projektů a je koncipována jako příručka zájemcům o tuto problematiku. Cílem je předat čtenáři ucelené informace o tom, jaké jsou aktuální profesionální postupy při přípravě návrhu, obsahu a rozložení webových projektů, dále při tvorbě uživatelského rozhraní a jeho testování. Pozornost je také věnována responzivnímu designu, formátům rozložení layoutu a následné aplikaci responzivity za pomoci webových technologií.
Responsive desing and web creation tools
Keywords: webdesign; web; uživatelský průzkum; drátěný model; prototyp; persona; responzivní design; tvorba webu; HTML; CSS; Javascript; mobile first; desktop first; adaptivní layout; fluidní layout; media queries; webdesign; web; user research; wireframe; prototype; persona; responsive design; web design; mobile first; desktop first; adaptive layout; fluid layout; media queries