Systémy environmentálního managementu - Vosáhlová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2004)
Problematika systémů environmentálního managementu. V obecné části je popsán vznik a vývoj těchto systémů a jejich implementace do podnikové praxe - dle ISO řady 14000 a Nařízení Rady č. 1836/93 - EMAS. V praktické části jsou uvedeny výsledky dotazníkového šetření.
Environmental management system
Keywords: systém environmentálního managementu; řízení kvality; Nařízení Evropského parlamentu a Rady; veřejná správa