Analýza faktorů vnímaných uživatelem osobní dopravy - Macháň, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá faktory, které ovlivňují uživatele osobní dopravy, hodnotí je a zkoumá, jakým způsobem se negativní faktory dají potlačit a odstranit. Analýza faktorů vychází především z ankety, která byla nedílnou součástí práce. V práci je nejprve popsána stručná historie čtyř základních druhů dopravy, dále jsou zde rozebrány specifické faktory pro jednotlivé druhy dopravy. Anketa a její vyhodnocení jsou pak následovány návrhem k odstranění negativních faktorů ovlivňujících uživatele dopravy.
The analysis of elements recepted by users of passenger transportation
Keywords: osobní doprava; uživatel osobní dopravy; anketa; dálková doprava; faktory v dopravě; České dráhy; autobusoví dopravci; passenger transportation; user of passenger transportation; questionnaire; long-distance traffic; elements in transportation; Czech Railways; bus operators