Komplexní restaurování Kroniky české Václava Hájka z Libočan, vytiskl: Jan Severin ml. a Ondřej Kubeš ze Žípů v Praze roku 1541 - Švarcová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2003)
Tématem práce je komplexní restaurování Hájkovy Kroniky české tištěné na ručním papíru v polovině 16. století. Text restaurátorské dokumentace popisuje typologii, poškození, restaurátorský záměr a vlastní restaurování knihy. Zvláštní kapitola je věnována fragmentům různého charakteru, které byly v kronice nalezeny.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; knižní vazby; tisky; Typologie; papír; kování