Přeložka silnice II/268 obchvat obce Boseň - Bucková, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce je návrhem silničního obchvatu obce Boseň prostřednictvím přeložky silnice II/268, která prochází obcí Boseň. Základním požadavkem při návrhu obchvatu bylo snížení zatížení obce silniční dopravou a zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Obchvat je v celé své délce 2427 metrů navržen jako kategorie S9,5/50. Obchvat se skládá ze tří oblouků o větších poloměrech.
Shifting of road II/268 village Boseň bypass
Keywords: obchvat; silniční komunikace; směrový oblouk; vozovka; niveleta; intenzita dopravy; bypass; road; horizontal curve; pavement; vertical alignment; frequency of transport