Metalová hudba jako součást tuzemské rockové kultury - Rain, Jiří (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce pojednává o vývoji metalové hudby a kultury v Česku, o jejím základním členění, nejvýznamnějších tuzemských přestavitelích, metalových textech a vizuální stránce této kultury.
Metal music as a part of rock culture in Czech Republic
Keywords: metalová hudba; Česko; metalová kultura; underground