Diagnostický potenciál plodové vody - Součková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce je věnována diagnostickým metodám zaměřeným na analýzu plodové vody. Práce obsahuje stručný popis těhotenství s jeho nejčastějšími komplikacemi, dále se zabývá biochemickými testy, které spolu s cytogenetickou prenatální diagnostikou pomáhají určit chromozomální vady plodu. Cílem práce bylo shrnout možnosti využití plodové vody v praxi k detekci nejčastějších vrozených vývojových vad plodu.
Diagnostic potential of amniotic fluid
Keywords: těhotenství; plodová voda; amniocentéza; vrozené vývojové vady; prenatální diagnostika; pregnancy; amniotic fluid; amniocentesis; congenital anomalies; prenatal diagnosis