Analýza rizik silniční přepravy nebezpečných věcí - Krejčí, Libor (Univerzita Pardubice, 2018)
Disertační práce se zabývá silniční přepravou nebezpečných věcí. Součástí práce je návrh algoritmu hodnocení a řízení rizika v oblasti lidských zdrojů a v oblasti výběru přepravní trasy. V disertační práci jsou vytvořeny technologické postupy pro snížení rizika dopravních nehod a navrženy úpravy v oblasti školení a ověřování znalostí. V disertační práci je dále navržena optimalizace dopravních značek regulující tuto přepravu a systém monitoringu vozidel přepravující nebezpečné věci.
Risk analysis of dangerous goods transportation by road
Keywords: analýza rizik; nebezpečné věci; lidské zdroje; snížení rizik; risk analysis; dangerous goods; human resources; risk mitigation