Elektrické lokomotivy německy mluvících zemích - Foldyna, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá elektrickými lokomotivami v německy mluvících zemích a to v Rakousku, Německu a Švýcarsku. Část této práce se dále zaměřuje na popis a postupný vývoj regulace výkonu elektrických lokomotiv.
Electric traction vehicles in Germna speaking countries
Keywords: Německo; Rakousko; Švýcarsko; elektrické lokomotivy; regulace výkonu; Germany; Austria; Switzerland; electric locomotives; power control