Finanční analýza vybraného podniku - Krycnerová, Petra (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato práce se zabývá finančním zdravím podniku KERSON, spol. s r.o. v letech 2015-2019. V první části práce je definován pojem finanční analýza, kdo jsou její uživatelé, zdroje informací a které ukazatele do ní zahrnujeme. V další části práce je provedena finanční analýza na základě ukazatelů definovaných v první části práce. Poslední část práce je zaměřena na shrnutí výsledků hospodaření společnosti a doporučení návrhů vedoucích ke zlepšení.
Financial analysis of the selected company
Keywords: finanční analýza; horizontální analýza; vertikální analýza; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; likvidita; aktivita; zadluženost; rentabilita; financial analysis; horizontal analysis; vertical analysis; differential indicators; ratio indicators; liquidity; activity; indebtedness; profitability