Role všeobecné sestry v době pandemie Covid-19 - Nováková, Jana (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá rolí všeobecné sestry v souvislosti s pandemií Covid-19. V teoretické části se nachází dvě kapitoly. První se věnuje onemocnění Covid-19, druhá je zaměřena na všeobecnou sestru. Průzkumná část obsahuje metodiku, prezentaci dat, diskuzi a doporučení pro praxi. Průzkum byl vypracován kvalitativním způsobem, sběr dat proběhl pomocí rozhovorů, které byly následně kódovány pomocí aplikace QDA Miner. Průzkumnými cíli bylo zjistit, jak se změnila náplň práce všeobecných sester, prozkoumat, jak všeobecné sestry vnímají onemocnění Covid-19 a jaký problém byl při poskytování péče největší.
The role of the nurse during the Covid-19 pandemic
Keywords: všeobecná sestra; Covid-19; pandemie; zdravotnictví; nurse; Covid-19; pandemic; healthcare