In vitro testování látek s potenciálním terapeutickým účinkem - Stodůlková, Iveta (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce je věnována in vitro metodám využívající se pro testování cytotoxicity, což je nezbytnou součástí výzkumu nového léčiva. Ten zahrnuje preklinické a klinické studie in vivo, ale také studie počítačové simulace in silico. Práce je zaměřena na testování potencionálně účinných látek a jejich biologické aktivity pomocí vhodných modelů a testů, jejich popisu a způsobu využití.
In vitro testing of substances with potential therapeutic effect
Keywords: in vitro testy; cytotoxicita; biologická aktivita; modely kůže; viabilita; preklinické testy; 3R; in vitro tests; cytotoxicity; biological aktivity; skin models; viability; preclinical tests