Fuzzy metody v Data Miningu - Konvalina, Radim (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá možnostmi použití fuzzy logiky v Data Miningu a jejich aplikace na konkrétní příklady. V této práci je vysvětlena fuzzy logika a fuzzy množiny, Data Mining a vybrané metody používané v Data Miningu. Největší část této práce se zabývá fuzzy shlukovacími metodami a algoritmy, které jsou nejčastěji využity ve shlukování a fuzzy shlukování, a to algoritmus K-Means, Fuzzy C-Means a nehierarchické shlukování fuzzy objektů. Tyto algoritmy jsou aplikovány na příkladech. Dále jsou zde definovány možnosti využití asociačních pravidel a fuzzy asociačních pravidel v Data Miningu.
Fuzzy methods in Data Mining
Keywords: Data Mining; fuzzy logika; fuzzy množiny; shlukové analýzy; asociační pravidla