Historie skláren Kavalier a rodiny Kavalírovy - Kavalírová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá vývojem sklářství. Konkrétně je zaměřena na vývoj skláren Kavalier v Sázavě. Úvodní část se věnuje historii města Sázavy. Poté popisuje obecné sklářství. Nakonec se práce zaměřuje na sklárny Kavalier od jejich založení do dnešní doby.
History of Kavalier Glass and the Kavalir family
Keywords: Sázava; sklářství; sklárny; Kavalír; Kavalier; glass industry; glassworks; Kavalier