Využití 2,6-dichlorindofenol acetátu jako substrátu pro acetylcholinesterázu - Šimková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2021)
Teoretická část popisuje strukturu, funkci cholinesteráz a metody jejich stanovení. Dále se věnuje inhibitorům a jejich uplatnění při léčbě Alzheimerovy choroby. Experimentální část se týká optimalizace podmínek pro stanovení inhibice. Věnuje se také stanovení inhibiční účinnosti s použitím 2,6-dichlorindofenol acetátu jako substrátu. Poslední část práce se zabývá určením rozdělovacího koeficientu a polární povrchové plochy molekuly.
Using of 2,6-dichloroindophenol acetate as a substrate for acetylcholinesterase
Keywords: cholinesteráza; inhibitory cholinesteráz; Ellmanova metoda; 2,6-dichlorindofenol acetát; cholinesterase; inhibitors of cholinesterases; Ellman's method; 2,6-dichlorindophenol acetate