Volnočasové aktivity dětí z azylových domů - Eliášová, Edita (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se zabývá tématem volnočasových aktivit dětí z azylových domů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny pojmy související s daným tématem jako je azylový dům, sociální práce a příslušné zákony. V praktické části je využito kvalitativního výzkumného šetření. Data jsou získaná prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů se sociálními pracovníky z azylových domů. Cílem práce je zjistit, jaké aktivity nabízí pro děti azylový dům a jak jinak podporují trávení volného času dětí mimo azylový dům.
Leisure activities of children living in the shelter
Keywords: azylový dům; volný čas; děti; volnočasové aktivity; shelter house; leisure time; children; leisure activities