Informační mapa péče pro ženu s hepatopatií - Vanerová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce s tématem Informační mapa péče pro ženu s hepatopatií je prací teoreticko - praktickou. V teoretické části jsou popsány jednotlivé druhy hepatopatií vzniklé s přímou souvislostí s probíhajícím těhotenstvím a bez přímé souvislosti s probíhajícím těhotenstvím, jejich patogeneze, příznaky, diagnostika, léčba a vliv na plod. Dále je popisována edukace a edukační činnost porodní asistentky. Praktická část zahrnuje informační mapu péče pro ženu s hepatopatií, která je zpracována formou procesu v porodní asistenci vypracovaného u tří žen hospitalizovaných z důvodu tohoto onemocnění. Součástí informační mapy péče je i manuál pro porodní asistentky.
Information map of care for a woman with hepatopathy
Keywords: edukace ve zdravotnictví; hepatopatie; informační mapa péče; péče porodní asistentky; education in health care; hepatopathy; information map care; midwifery care