Pojem náboženství u T. G. Masaryka - Urbanová, Eva (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá pojmem náboženství u T. G. Masaryka, zaměřuje se především na jeho působení na poli politickém a filosofickém a pokouší se postihnout, jak moc byl pojem náboženství pro Masaryka v těchto oblastech určující a jak byl za své náboženské názory na straně jedné pranýřován a na straně druhé chválen.
Conception of religion by T. G. Masaryk
Keywords: Masaryk, Tomáš Garrigue; Náboženství; náboženské myšlení; filosofie náboženství