Interakce nových informačních technologií a logistiky - Hruška, Roman (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato disertační práce se zabývá problematikou nákupní logistiky zaměřené na výběr a hodnocení dodavatele. První část práce se věnuje analýze současného stavu nákupní logistiky v České republice i v zahraničí. Ve druhé části je definován cíl a hypotézy práce. Třetí část je tvořena charakteristikami použitých metod. Ve čtvrté části práce autor předkládá obecný návrh modelu nákupní logistiky výrobního podniku o střední velikosti (100 - 499 zaměstnanců) zaměřený na výběr a hodnocení dodavatelů. V závěrečné části práce je uvedena aplikace navrženého modelu nákupní logistiky výrobního podniku zaměřeného na výběr a hodnocení dodavatelů.
Interaction between new information technologies and logistics
Keywords: nákupy; nákupčí; logistika; nákupní logistika; dodavatelé; multikriteriální analýza; Saatyho metoda; purchase; purchaser; logistics; purchasing logistics; suppliers; multi-criteria analysis; Saaty´s method