Analýza hospodaření okresního úřadu Pardubice - Belej, Jan (Univerzita Pardubice, 1999)
V práci se autor zpočátku zaměřuje na popis hospodaření okresních úřadů obecně, věnuje se jejich vztahu k státnímu rozpočtu, obcím, jejich vnitřní struktuře a také historickému vývoji. Součásti práce je i prezentace okrese. V praktické části je srovnáván návrh rozpočtu roku 1997 se skutečnými výsledky hospodaření v daném roce. Autor z ekonomického hlediska stručně hodnotí roky 1994-1999.
Economic analysis of Pardubice district authority
Keywords: ekonomická analýza; hospodaření; Pardubice; rozpočty; veřejné finance