Efektivita hodnocení rizika dekubitů v klinické praxi - Brabenec, Jiří (Univerzita Pardubice, 2023)
Tématem diplomové práce je efektivita hodnocení rizika dekubitů v klinické praxi vybraného pracoviště spolupracující nemocnice. Teoretická část je zaměřena nejen obecně na riziko vzniku dekubitů a jejich prevenci, ale rovněž na management kvality se zaměřením právě na prevenci dekubitů. Výzkumná část na teoretickou volně navazuje formou aplikovaného výzkumu studiem interních předpisů, pozorováním, rozhovory a dotazníkovým šetřením mezi zaměstnanci. Svými cíli se snaží zmapovat současný stav a navrhnout progresivní úpravy za účelem zvýšení kvality poskytované ošetřovatelské péče na zkoumaném pracovišti.
Effectiveness of pressure ulcer risk assessment in clinical practice
Keywords: aplikovaný výzkum; hodnocení rizika dekubitů; klinická praxe; management kvality; applied research; clinical practice; pressure ulcer risk assessment; quality management