Analýza technologického postupu doručování věci silniční dopravou - Cvrk, Adam (Univerzita Pardubice, 2025)
Práce se zabývá analýzou technologického postupu při doručování zboží v oblasti silniční dopravy, se zaměřením na problematiku e-commerce B2C zásilek a doručení poslední míle. V práci je analyzován současný stav a identifikovány klíčové výzvy a možnosti využití moderních technologií v logistice malých a různorodých zásilek. Na základě analýzy jsou navržena opatření ke zlepšení efektivity a udržitelnosti přepravy.
Analysis of the technological process of delivering goods by road transport
Keywords: přeprava; e-commerce; poslední míle; silniční doprava; logistika; udržitelnost; transportation; e-commerce; last-mile; road transport; logistics; sustainability