Financování sociálního zabezpečení v České republice - Hajnová, Soňa (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci nastiňuje problémy ve financování sociálního zabezpečení a v rámci jednotlivých sociálních systémů zjišťuje příčiny a důsledky nezadržitelně se zvyšujících výdajů na sociální zabezpečení. Popisuje finanční toky v oblasti sociálního zabezpečení na úrovni okresu Pardubice i na úrovni celorepublikové. Popisuje a hodnotí změny v této oblasti, které přinesl vývoj související s ekonomickou transformací.
The Financing of social security in the Czech republic
Keywords: sociální zabezpečení; důchodová politika; reforma; financování; sociální systémy; důchody