Elektrochemické chování heteropolyaniontů - Hartmannová, Monika (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce se zabývá studiem elektrochemických vlastností vybraných heteropolyaniontů ve vodném a nevodném prostředí s využitím uhlíkových pastových elektrod, platinové elektrody a elektrody ze skelného uhlíku. Byl studován vliv pH a typu základního elektrolytu na výskyt a posun redoxních píků heteropolyaniontů.
Electrochemical behaviour of heteropolyanions
Keywords: heteropolyanionty; kyselina dodekamolybdátofosforečná; kyselina dodekavolframátofosforečná; cyklická voltametrie; uhlíkové pastové elektrody; Elektrochemie