Carbon paste electrodes plated with a bismuth film - Khaled, Ismail (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá charakterizací a využitelností uhlíkové pastové elektrody s vyloučeným povlakem bismutu v elektrochemické stripping analýze. Součástí experimentů je studium polarizovatelnosti tohoto typu elektrody v různých elektrolytech a detekce jednotlivých kovů. V další části práce je věnována pozornost možnostem stanovení kadmia a olova ve vzorcích surové ropy po jejich rozkladu v mikrovlnném mineralizátoru.
Uhlíkové pastové elektrody s vyloučeným povlakem bismutu
Keywords: stripping potenciometrie; uhlíkové pastové elektrody; kovy; ropa; bismut; mineralizace; kadmium; olovo