Hluk v dopravě se zaměřením na tramvajový provoz - Švarcr, Lubor (Univerzita Pardubice, 2011)
Předmětem bakalářské práce "Hluk v dopravě se zaměřením na tramvajový provoz" je problematika hluku, zejména v souvislosti s tramvajovou dopravou v Praze. Teoretická část práce se zabývá definicí hluku, jeho negativními účinky na lidské zdraví i životní prostředí, legislativní úpravou, jeho měřením i hlukem a protihlukovými opatřeními se vztahem k tramvajové dopravě. Praktická část se pak věnuje jednotlivým typům tramvají, výsledkům měření jejich hlučnosti v různých rychlostech a vyhodnocení tohoto měření.
Noise in traffic with a view to trams
Keywords: hluk; doprava; negativní účinky hluku; tramvaje; měření hluku; protihluková opatření; noise; traffic; negative effects of noise; trams; noise measurement; anti noise measures