Příprava ligandů na bázi isoindolů a jejich koordinačních sloučenin - Čiefová, Stanislava (Univerzita Pardubice, 2020)
V rámci tejto diplomovej práce boli připravené tri lítne komplexy 1a, 1b a 2 s otvoreným ligandovým systémom na báze izoindolu. Zlúčenina 1a bola charakterizovaná pomocou XRD analýzy a nová zlúčenina 2 bola jednoznačne charakterizovaná pomocou NMR spektroskopie a XRD analýzy, pričom štruktúra odpovedala vplyvu parciálnej hydrolýzy tejto zlúčeniny.
Synthesis of isoindole based ligands and its coordination compounds
Keywords: izoindol; komplex; hydrolýza; guanidín; deprotonácia; isoindole; complex; hydrolysis; guanidine; deprotonation