Obraz bulharské společnosti v korespondenci Konstantina Jirečka - Špiková, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce reflektuje osobní korespondenci Konstantina Jirečka s významnými představiteli kulturního a společenského života v Bulharsku, ale i s dalšími významnými osobami v letech 1879-1884. Tedy v době, kdy v Bulharsku sám působil jako úředník ministerstva osvěty, z toho dokonce několik měsíců jako ministr.
Image of Bulgarian society in correspondence of Konstantin Jireček
Keywords: Konstantin Jireček; 19. století; Bulharsko; korespondence; 19th century; Bulgaria; correspondence