Tradice a zvyky na Hané : jejich význam pro obyvatele venkova - Kintlová, Petra (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce je zaměřena na význam tradic a zvyků v každodenním životě současných obyvatel hanáckého venkova. Pozornost je věnována vánočním a velikonočním svátkům a masopustu. Praktická část vychází z výsledků terénního výzkumu, při kterém byla použita metoda životopisných vyprávění.
Traditions and customs of Haná region : their meaning for the inhabitants of country area
Keywords: etnografie; Folklor; lidová kultura; lidové zvyklosti; svátky; tradice; zvyky; Vánoce; Velikonoce; Morava; venkov