Mikrobiální bezpečnost smoothie drinků

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Šilha, David
dc.contributor.author Syrová, Petra
dc.date.accessioned 2022-07-02T04:55:53Z
dc.date.available 2022-07-02T04:55:53Z
dc.date.issued 2022
dc.date.submitted 2022-05-06
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/80022
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá mikrobiální bezpečností komerčně prodávaných smoothie drinků. Teoretická část se zaměřuje na bezpečnost potravin, dále pak uvádí informace o možných kontaminantech zpracovávaných surovin a charakteristiku nejčastěji sledovaných mikroorganismů včetně možnosti stanovení a identifikace. V praktické části se následně experiment zaměřuje na sledování vybraných mikrobiologických ukazatelů ve vzorcích, tvorbou biofilmů a citlivostmi izolovaných bakterií vůči vybraným antibiotikům. Izolované kmeny byly identifikovány prostřednictvím MALDI-TOF MS. cze
dc.format 107 s. (196 365 znaků)
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná od 31.05.2025 cze
dc.subject smoothie cze
dc.subject bezpečnost potravin cze
dc.subject identifikace bakterií cze
dc.subject biofilm cze
dc.subject antibiotika cze
dc.subject smoothie eng
dc.subject food safety eng
dc.subject bacterial identification eng
dc.subject biofilm eng
dc.subject antibiotics eng
dc.title Mikrobiální bezpečnost smoothie drinků cze
dc.title.alternative Microbial safety of smoothie drinks eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Koryčanová, Květa
dc.date.accepted 2022-06-07
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the microbial safety of commercially selling smoothie drinks. The theoretical part focuses on food safety, as well as provides information on possible contaminants of processed raw materials and the characteristics of the most frequently monitored microorganisms, including the possibility of determine their presence and identification. Then the experimental part is focused on monitoring selected microbiological indicators in samples, biofilm formation and susceptibility of isolated bacteria to selected antibiotics. Isolated strains were indentified by MALDI-TOF MS. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Hodnocení a analýza potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 44355
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet