Potraviny jako zdroj látek s analgetickým účinkem

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Gruntorádová, Nikola
dc.date.accessioned 2020-09-16T14:31:02Z
dc.date.available 2020-09-16T14:31:02Z
dc.date.issued 2020
dc.date.submitted 2020-06-30
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/76518
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První část práce je zaměřena na téma bolest, její historii, složky, druhy bolesti, ale také její léčbu. Léčba bolesti je popsána dle rozdělení na farmakologickou a nefarmakologickou terapii. Práce stručně popisuje, co jsou to potraviny, jejich historii a k čemu slouží. Druhá část obsahuje literární rešerši publikovaných studií v anglickém jazyce. Rešerše je zaměřena na potraviny a látky v nich obsažené, které mají analgetický účinek cze
dc.format 48 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject bolest cze
dc.subject analgetický účinek cze
dc.subject potraviny cze
dc.subject nefarmakologická léčba cze
dc.subject pain eng
dc.subject analgesic effect eng
dc.subject foodstuff eng
dc.subject non-pharmacological therapy eng
dc.title Potraviny jako zdroj látek s analgetickým účinkem cze
dc.title.alternative The foodstuffs as a source of substances with an analgesic effect eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2020-08-19
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is consist of two parts. The first part is focused on pain, the history of pain, components, the types of pain and its treatments. The treatments of pain are described as pharmacological a non-pharmacological therapy. This thesis describes what the foodstuffs reperesent, their history and what they are used for. The second part of this thesis is a literary search of published studies in English language. The search was focused on foodstuffs and substances with potential analgetic effect. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Zdravotní laborant cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Speciální chemicko-biologické obory cze
dc.description.defence 1. Prezentace výsledků bakalářské práce. 2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce. 3. Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k BP. cze
dc.identifier.stag 37516
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet