dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Chovancová, Anežka
|
|
dc.date.accessioned |
2019-09-25T05:20:43Z |
|
dc.date.available |
2019-09-25T05:20:43Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-06-24 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/74108 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je zaměřena na aktivní obaly v potravinářství. Jsou uvedeny rozdíly a základní požadavky na tradiční a aktivní obalové materiály v rámci potravinové legislativy. Dále jsou vysvětleny základní principy, na kterých fungují aktivní obalové materiály a metody jejich příprav. Podrobněji jsou popsány funkce a principy konkrétních aktivních obalových materiálu. Zmíněna jsou také potenciální zdravotní rizika spojena s jejich používáním. |
cze |
dc.format |
46 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
aktivní balení |
cze |
dc.subject |
absorbéry kyslíku |
cze |
dc.subject |
absorbéry plynů |
cze |
dc.subject |
antimikrobiální balení |
cze |
dc.subject |
active packaging |
eng |
dc.subject |
oxygen scavengers |
eng |
dc.subject |
gas scavengers |
eng |
dc.subject |
antimicrobial packaging |
eng |
dc.title |
Aktivní obaly v potravinářství |
cze |
dc.title.alternative |
Active food contact material |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2019-08-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on active packaging in food industry. Differences and require-ments for traditional and active packaging materials under food legislation are introduced. In the next part, the basic principles active packaging and methods of their preparation are men-tioned. The function and principles of a specific active packaging materials are described in more detail. Potential health risk associated with the use of active packages is discussed. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D40098 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
37926 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |