Aktivní obaly v potravinářství

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Chovancová, Anežka
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:20:43Z
dc.date.available 2019-09-25T05:20:43Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-06-24
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74108
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na aktivní obaly v potravinářství. Jsou uvedeny rozdíly a základní požadavky na tradiční a aktivní obalové materiály v rámci potravinové legislativy. Dále jsou vysvětleny základní principy, na kterých fungují aktivní obalové materiály a metody jejich příprav. Podrobněji jsou popsány funkce a principy konkrétních aktivních obalových materiálu. Zmíněna jsou také potenciální zdravotní rizika spojena s jejich používáním. cze
dc.format 46 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject aktivní balení cze
dc.subject absorbéry kyslíku cze
dc.subject absorbéry plynů cze
dc.subject antimikrobiální balení cze
dc.subject active packaging eng
dc.subject oxygen scavengers eng
dc.subject gas scavengers eng
dc.subject antimicrobial packaging eng
dc.title Aktivní obaly v potravinářství cze
dc.title.alternative Active food contact material eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-20
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is focused on active packaging in food industry. Differences and require-ments for traditional and active packaging materials under food legislation are introduced. In the next part, the basic principles active packaging and methods of their preparation are men-tioned. The function and principles of a specific active packaging materials are described in more detail. Potential health risk associated with the use of active packages is discussed. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D40098
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 37926
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet