dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Kielarová, Silvie
|
|
dc.date.accessioned |
2019-09-25T05:20:43Z |
|
dc.date.available |
2019-09-25T05:20:43Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-06-26 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/74107 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je věnována potravinářským azobarvivům. Teoretická část je zaměřena na jejich chemické a fyzikální vlastnosti, využití v potravinářském průmyslu a rizika spojená s jejich konzumací. Dále jsou zde popsány metody jejich analýzy v potravinách. V praktické časti byl spektrofotometricky stanoven obsah azobarviv v několika nealkoholických nápojích. |
cze |
dc.format |
48 s |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
azobarviva |
cze |
dc.subject |
potravinářská barviva |
cze |
dc.subject |
aditiva |
cze |
dc.subject |
spektrofotometrie |
cze |
dc.subject |
azo dyes |
eng |
dc.subject |
food dyes |
eng |
dc.subject |
additives |
eng |
dc.subject |
spectrophotometry |
eng |
dc.title |
Azobarviva v potravinách |
cze |
dc.title.alternative |
Azo dyes in food |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2019-08-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with azo food dyes. The teoretical part is mainly about chemical and physical properties of azo dyes, their use in food industry and risks of their consumption. On top of that, there are described methods of analysis of azo food dyes in food. In the practical part the content of azo dyes was determined in several non-alcoholic beverages using spectrophotometry. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D40100 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
37925 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |