Stanovení vybraných chemických vlastností rostlinných nápojů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hájek, Tomáš
dc.contributor.author Rubešová, Tereza
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:20:41Z
dc.date.available 2019-09-25T05:20:41Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-07-01
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74103
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá rostlinnými nápoji. V první části jsou stručně popsány suroviny, ze kterých se nápoje vyrábí, využití a výroba nápojů a jejich chemické složení, které je porovnávaný s kravským mlékem. Druhá polovina teoretické části se zaměřuje na principy jednotlivých stanovení vybraných chemických vlastností rostlinných nápojů. V experimentální části bylo provedeno stanovení vybraných chemických vlastností, jako je stanovení cukrů, tuků, bílkovin, vápníku, kyselosti a relativní hustoty. Výsledky devíti vzorků rostlinných nápojů byli porovnávány s výsledky kravského mléka. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject rostlinné nápoje cze
dc.subject sója cze
dc.subject kokosový ořech cze
dc.subject rýže cze
dc.subject mandle cze
dc.subject lískový ořech cze
dc.subject kešu cze
dc.subject oves cze
dc.subject špalda cze
dc.subject mák cze
dc.subject plant-based beverages eng
dc.subject soy eng
dc.subject coconut eng
dc.subject rice eng
dc.subject almond eng
dc.subject hazelnut eng
dc.subject cashew eng
dc.subject oats eng
dc.subject spelled eng
dc.subject poppy eng
dc.title Stanovení vybraných chemických vlastností rostlinných nápojů cze
dc.title.alternative Determination of selected chemical properties of plant beverages eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-20
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is dedicated to plant-based beverages. Raw materials, production processes, chemical composition and utilization of these beverages are described in the first segment of the theoretical part. The second segment of the theoretical part is focused on analytical principles of determination of several selected properties significant for this kind of beverages. Experimental part of the thesis summarizes the results of analytical experiments such as determination of sugars, fats, proteins, calcium, acidity and relative density that were performer on nine samples of plant-based beverages and compared with properties of cow's milk. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D40108
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 37916
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account