Paleodieta ve světle vědeckých poznatků

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.author Červenka, Libor cze
dc.contributor.author Jiroutková, Lucie cze
dc.date.accessioned 2019-05-22T07:46:57Z
dc.date.available 2019-05-22T07:46:57Z
dc.date.issued 2019 cze
dc.identifier.isbn 978-80-7627-006-0 cze
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/72352
dc.description.abstract Paleodieta, neboli dieta „doby kamenné“ se vyznačuje vyšším příjmem bílkovin a nižším příjmem sacharidů ve srovnání s výživovým doporučením pro obyvatele většiny vyspělých zemí. Vyznavači paleo stravy odmítají ty potraviny, které nebyly pro období paleolitu dostupné. Zde patří obilniny, luštěniny, mléko a mléčné produkty, a technologicky vyrobené potraviny. S pomocí paleo stravy lze pozitivně ovlivnit redukci hmotnosti, redukci krevního tlaku, triacylgylcerolu nebo cholesterolu v krvi. cze
dc.format p. 14-18 cze
dc.language.iso cze cze
dc.publisher Vysoká škola obchodní a hotelová cze
dc.relation.ispartof Sborník příspěvků z dvanácté mezinárodní vědecké konference cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity cze
dc.subject Paleolit cze
dc.subject strava cze
dc.subject krevní tlak, cholesterol cze
dc.subject triacylglycerol cze
dc.subject Paleolith eng
dc.subject diet eng
dc.subject blood pressure eng
dc.subject cholesterol eng
dc.subject triacylglycerol eng
dc.title Paleodieta ve světle vědeckých poznatků cze
dc.title.alternative Paleodiet in a Light of Science eng
dc.type ConferenceObject cze
dc.description.abstract-translated Paleodiet or „Old Stone Age“ diet can be described by the consumption of high-protein and low-carbohydrate foods in comparison with dietary guidance for the most of the developed countries. The adherents strictly reject food not typical for that age such as cereals, legumes, milk and milk products, and processed foods. Reduction of body weight, blood pressure, triacylglycerol and cholesterol in blood can be achieved by adopting paleo diet. eng
dc.event Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu (03.04.2019 - 03.04.2019, Brno) cze
dc.peerreviewed yes cze
dc.publicationstatus postprint cze
dc.project.ID SGS_2019_003/Moderní instrumentální metody v analytice materiálů, potravin a biologických vzorků cze
dc.identifier.obd 39882733 cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet