dc.contributor.author |
Žabčíková, Simona
|
|
dc.date.accessioned |
2018-09-26T10:07:00Z |
|
dc.date.available |
2018-09-26T10:07:00Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.date.submitted |
2018-09-06 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/71933 |
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá přípravou, charakterizací a použitím uhlíkových elektrod v analýze
potravin. Převážná část je věnována uhlíkovým pastovým elektrodám, jejich vlastnostem
a modifikacím pro stanovení vybraných analytů. V modelových i reálných vzorcích byl
stanovován akrylamid, dále vitamíny rozpustné v tucích nebo vitamín C a flavonoidy.
Uhlíková pastová elektroda byla rovněž použita pro zhodnocení oxidační stability jedlého
oleje. V práci byly využity různé elektrochemické metody, převážně však cyklická
voltametrie, square wave voltametrie a diferenčně pulzní voltametrie. |
cze |
dc.format |
215 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
uhlíková pastová elektroda |
cze |
dc.subject |
modifikované elektrody |
cze |
dc.subject |
akrylamid |
cze |
dc.subject |
vitamíny |
cze |
dc.subject |
flavonoidy |
cze |
dc.subject |
carbon paste electrode |
eng |
dc.subject |
modified electrodes |
eng |
dc.subject |
acrylamide |
eng |
dc.subject |
vitamins |
eng |
dc.subject |
flavonoids |
eng |
dc.title |
Využití uhlíkových elektrod v analýze potravin |
cze |
dc.title.alternative |
Using of carbon electrodes in analysis of foodstuffs |
eng |
dc.type |
disertační práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Navrátilová, Zuzana |
|
dc.contributor.referee |
Vyskočil, Vlastimil |
|
dc.date.accepted |
2018-09-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on preparing, characterization and utilizing of carbon electrodes
in analysis of foodstuffs. It is devoted to properties, characterization and modifications
of carbon paste electrodes for determination of target analytes. The acrylamide, lipophilic
vitamins, ascorbic acid or flavonoids were determined in model and real samples. The carbon
paste electrode was also used for evaluation of oxidative stability of edible oil. The cyclic
voltammetry, square wave voltammetry and differential pulse voltammetry were used
as electrochemical tools for determination of analytes. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Analytická chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ph.D. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D38802 |
|
dc.thesis.degree-program |
Analytická chemie |
cze |
dc.identifier.stag |
36813 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |