dc.contributor.advisor |
Hartlová, Martina |
|
dc.contributor.author |
Pavlíková, Karolína
|
|
dc.date.accessioned |
2018-09-26T10:04:12Z |
|
dc.date.available |
2018-09-26T10:04:12Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.date.submitted |
2018-07-23 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/71845 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je dělena na teoretickou a empirickou část. Teoretická část se zabývá rolí mikronutrientů v alternativní výživě, jsou zde popsány jednotlivé vitamíny a minerály, které se mohou v České republice používat jako doplňky stravy. Je charakterizován jejich účinek v organismu, alimentární zdroje a manifestace dysbalancí jejich hladin v organismu.
Cílem empirické části je porovnat přístup vegetariánů a veganů k doplňkům stravy a zjistit základní povědomí o vybraných mikronutrientech. |
cze |
dc.format |
80 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mikronutrienty |
cze |
dc.subject |
doplňky stravy |
cze |
dc.subject |
vegetariánská výživa |
cze |
dc.subject |
micronutrients |
eng |
dc.subject |
food supplements |
eng |
dc.subject |
vegetarian nutrition |
eng |
dc.title |
Mikronutrienty jako doplňky stravy ve vegetariánské výživě |
cze |
dc.title.alternative |
Micronutrients as a food supplements in a vegetarian nutrition |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Pleskot, Ondřej |
|
dc.date.accepted |
2018-09-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is divided into the theoretical and the empirical part. The theoretical part is focused on the role of micronutrients in alternative nutrition, individual vitamins and minerals that can be used as a food supplements in the Czech republic are described here. There is characterized their effect in the body, alimentary sources and manifestation of imbalances of their levels in the body.
The goal of the empirical part is to compare attitude of vegetarians and vegans towards food supplements and to find out about basic awareness of selected micronutrients. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Všeobecná sestra |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.identifier.signature |
D38653 |
|
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.description.defence |
Hodnocení vedoucího: A
Hodnocení oponenta: D
Doplňující otázky k obhajobě:
1. Je nutné pro uvedení doplňku stravy na trh v ČR získat certifikát zdravotní bezpečnosti, nebo je to úkon dobrovolný ze strany potravinářského podniku?
2. Vzhledem k Vašemu úsilí na této práci, tak si dovoluji otázku, jaké formy edukace (zvyšování zdravotní gramotnosti), kterou v závěru Vaší diskuze zmiňujete, byste doporučila u vegetariánů a veganů?
Obhajoba bakalářské práce s prezentací dobrá. |
cze |
dc.identifier.stag |
36168 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |