Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Matušková, Lenka |
|
dc.contributor.author |
Kantová, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2018-08-30T07:42:16Z |
|
dc.date.available |
2018-08-30T07:42:16Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.date.submitted |
2018-06-21 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/71638 |
|
dc.description.abstract |
Vorliegende Abschlussarbeit beschäftigt sich mit der oberfränkischen Küche. Als Beispiel
dient die Stadt Bayreuth, die typisch für diese Küche ist. Weiter spezialisiert sich die Arbeit
auf die Speisekarten und Spezialitäten konkreter Restaurants dieser Stadt.
Im theoretischen Teil werden Begriffe wie Gastronomie, Gastlichkeit, Kulturthema Essen
zusammen mit anderen zugehörigen Themen erklärt. Weiterhin befasst sich dieser Teil mit
dem Aufbau der Gerichte auf der Speisekarte, Erfordernissen und Arten von Speisekarten.
Im praktischen Teil konzentriert sich diese Arbeit auf lokale Spezialitäten, Brauereien, Sorten
von Bier, die Beschreibung der zwölf wichtigsten gastronomischen regionalen Betriebe in
Bayreuth und auf den Vergleich ihrer Speisekarten.
Die Kapitel enthalten außer theoretischen Kenntnissen auch die praktischen Erfahrungen, die
während des Aufenthalts in dieser Stadt gewonnen wurden.
Zu dieser Arbeit ist ein zweisprachiges „Speisekartenwörterbuch“ hinzugefügt, das von dem
gesammelten Speisekarten ausgeht. Diese Speisekarten sind auch ein Bestandteil des
Anhangs. |
de |
dc.format |
117 s. |
|
dc.language.iso |
de |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Essen |
de |
dc.subject |
Speisekarten |
de |
dc.subject |
Getränkekarten |
de |
dc.subject |
Fränkische Küche |
de |
dc.subject |
Spezialitäten |
de |
dc.subject |
Restaurants |
de |
dc.subject |
Brauereien |
de |
dc.subject |
jídlo |
cze |
dc.subject |
jídelní lístky |
cze |
dc.subject |
nápojové lístky |
cze |
dc.subject |
kuchyně z Horních Franků |
cze |
dc.subject |
speciality |
cze |
dc.subject |
restaurace |
cze |
dc.subject |
pivovary |
cze |
dc.subject |
food |
eng |
dc.subject |
menus |
eng |
dc.subject |
drink list |
eng |
dc.subject |
cuisine of Upper Franconia |
eng |
dc.subject |
specialities |
eng |
dc.subject |
restaurants |
eng |
dc.subject |
breweries |
eng |
dc.title |
Kulturthema Essen - Oberfränkische Küche. Am Beispiel Bayreuth. |
de |
dc.title.alternative |
Cultural Topic Food - Cuisine of Upper Franconia. At the Example of Bayreuth. |
eng |
dc.title.alternative |
Kulturní téma jídlo - kuchyně z oblasti Horních Franků. Na příkladu Bayreuthu. |
cze |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Knápek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2018-08-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
Tato práce se zabývá kuchyní z oblasti Horních Franků. Příkladem je město Bayreuth, které je
typické pro tuto kuchyň. Práce se dále zaměřuje na jídelní lístky a speciality konkrétních
restaurací tohoto města.
V teoretické části jsou vysvětleny pojmy gastronomie, pohostinství, kulturní téma jídlo spolu
s dalšími souvisejícími tématy. Dále se tato pasáž zabývá řazením pokrmů na jídelním a
nápojovém lístku, jejich náležitostmi a druhy. V praktické části se práce specializuje na místní
speciality, pivovary, druhy piv, na popis dvanácti nejvýznamnějších gastronomických
regionálních podniků v Bayreuthu a na porovnání jejich jídelních lístků. Kapitoly obsahují
kromě teoretických znalostí, také praktické poznatky získané během pobytu v tomto městě.
K práci je přiložen dvojjazyčný slovník, který vychází z dostupných jídelních lístků, které
jsou také součástí přílohy. |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the cuisine of Upper Franconia. As an example of this typical cuisine,
the town of Bayreuth was chosen. The next thesis focuses on menus and food specialities of
specific restaurants within this town.
In the theoretical part of the thesis, some terms, such as gastronomy, hospitality, cultural topic
food and other related topics are introduced. This part also examines sequencing of dishes and
drinks on menus, their essentials and types of menus.
The practical part of the thesis concentrates on local specialities, breweries, beer types, as well
as the description of twelve most significant gastronomical regional enterprises in Bayreuth
and their menu comparison. These chapters include both the theoretical knowledge and the
practical findings gained during the stay in Bayreuth.
In the appendix, a bilingual dictionary of the available menus is presented, and those menus
are included as well. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta filozofická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Německý jazyk pro odbornou praxi |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická |
cze |
dc.identifier.signature |
D38488 |
|
dc.thesis.degree-program |
Filologie |
cze |
dc.identifier.stag |
36365 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|