Bezpečnost potravin

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Matěja, Zdeněk
dc.contributor.author Puhlovská, Petra
dc.date.accessioned 2018-06-14T06:01:08Z
dc.date.available 2018-06-14T06:01:08Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-04-26
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/70684
dc.description.abstract Bakalářská práce se věnuje problematice bezpečnosti potravin v Evropské unii, detailněji pak v prostředí České republiky. Je zde představena základní legislativa, instituce, systém zajištění bezpečnosti potravin i systém varování. Zaobírá se analýzou dodržování pravidel bezpečnosti potravin v České republice na základě výročních zpráv Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Tato analýza se zabývá kontrolami provozoven, kontrolami šarží výrobků, podněty od spotřebitelů, pokutami a zákazy uloženými za porušení právních předpisů a oznámeními Systému včasného varování RASFF. Cílem práce je zhodnotit dodržování pravidel bezpečnosti potravin v České republice za období let 2007-2016. cze
dc.format 55 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject bezpečnost cze
dc.subject bezpečnost potravin cze
dc.subject Česká republika cze
dc.subject Evropská unie cze
dc.subject Státní zemědělská a potravinářská inspekce cze
dc.subject safety eng
dc.subject food safety eng
dc.subject Czech Republic eng
dc.subject European Union eng
dc.subject Czech Agriculture and Food Inspection Authority eng
dc.title Bezpečnost potravin cze
dc.title.alternative Food safety eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2018-06-01
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the issue of food safety in the European Union, more precisely in the environment of the Czech Republic. It introduces basic legislation, institutions, a food safety system and a warning system. It deals with the analysis of compliance with food safety rules in the Czech Republic on the basis of annual reports of the Czech Agriculture and Food Inspection Authority. This analysis focuses on site inspections, product batch checks, consumer complaints, fines and bans imposed for breaches of law and notifications of the RASFF Early Warning System. The aim of the thesis is to evaluate compliance with food safety rules in the Czech Republic for the period 2007-2016. eng
dc.description.department Fakulta ekonomicko-správní cze
dc.thesis.degree-discipline Management ochrany podniku a společnosti cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní cze
dc.identifier.signature D37600
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cze
dc.description.defence Byly položeny a zodpovězeny následující dotazy: Řešíte při nákupu potravin jejich původ (ČR/zahraničí)? Využíváte některou z představených aplikací pro kontrolu kvality potravin? Pokud ano, jaké jsou Vaše zkušenosti? Preferujete české potraviny. Jaké označení kvality a původu potravin znáte? V prezentaci zmiňujete, že u vybraných potravin 30% šarží nevyhovuje, o jak závažné nedostatky se jednalo? cze
dc.identifier.stag 34301
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet