Izotachoforetické stanovení melaminu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.author Bartoš, Martin cze
dc.contributor.author Matoušková, Magda cze
dc.contributor.author Kovářová, Michaela cze
dc.date.accessioned 2018-02-27T03:14:02Z
dc.date.available 2018-02-27T03:14:02Z
dc.date.issued 2017 cze
dc.identifier.isbn 978-80-905221-5-2 cze
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/70076
dc.description.abstract Práce se zabývá stanovením melaminu v mléku pomocí kapilární isotachoforézy. Jako vedoucí elektrolyt byl použit roztok obsahující 0,01 mol.L-1 KOH + 0,04 mol.l-1 kyselinu octovou (pH 4,15). Roztok 0,01 mol.L-1 kyseliny octové byl použit jako koncový elektrolyt. V tomto systému přítomnost mléka prakticky neovlivňuje signál melaminu. Kalibrační / detekční charakteristiky jsou následující: linearita v rozmezí koncentrací 0-300 mg.L-1 melaminu, mez detekce cca. 1 mg.L-1, mez stanovení cca. 3 mg.L-1 melaminu. cze
dc.format p. 10-13 cze
dc.language.iso cze cze
dc.publisher BEST Servis cze
dc.relation.ispartof XXXVII. Moderní elektrochemické metody : sborník přednášek cze
dc.rights open access cze
dc.subject kapilární izotachoforéza cze
dc.subject melamin cze
dc.subject stanovení cze
dc.subject mléko cze
dc.subject Capillary isotachophoresis eng
dc.subject Melamine eng
dc.subject Determination eng
dc.subject Milk eng
dc.title Izotachoforetické stanovení melaminu cze
dc.title.alternative Isotachophoretic Determination of Melamine eng
dc.type ConferenceObject cze
dc.description.abstract-translated In this article, melamine is the analyte of interest determined in milk with the aid of capillary isotachophoresis. After method development, the optimal electrolyte system comprised 0.01 mol.L-1 KOH + 0.04 mol.L-1 acetic acid (pH 4.15) as the leading electrolyte and 0.01 mol.L-1 acetic acid as the terminating electrolyte. In this system, the presence of milk practically does not affect the signal melamine. The calibration / detection characteristics are as follows: linearity over the concentration range of 0–300 mg.L-1 melamine, limit of detection ca. 1 mg.L-1, limit of quantification of ca. 3 mg.L-1 melamine. Furthermore, simple procedure and sufficient sensitivity are also typical attributes of the method that can be recommended for analysis of melamine in milk and related samples. eng
dc.event XXXVII. Moderní elektrochemické metody (15.05.2017 - 19.05.2017, Jetřichovice) cze
dc.peerreviewed yes cze
dc.publicationstatus postprint cze
dc.relation.publisherversion http://www.bestservis.eu/upload/file/Sbornik_metody17.pdf
dc.identifier.wos 000432424300001
dc.identifier.obd 39880112 cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet