Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.author |
Bartoš, Martin
|
cze |
dc.contributor.author |
Matoušková, Magda |
cze |
dc.contributor.author |
Kovářová, Michaela
|
cze |
dc.date.accessioned |
2018-02-27T03:14:02Z |
|
dc.date.available |
2018-02-27T03:14:02Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
cze |
dc.identifier.isbn |
978-80-905221-5-2 |
cze |
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/70076 |
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá stanovením melaminu v mléku pomocí kapilární isotachoforézy. Jako vedoucí elektrolyt byl použit roztok obsahující 0,01 mol.L-1 KOH + 0,04 mol.l-1 kyselinu octovou (pH 4,15). Roztok 0,01 mol.L-1 kyseliny octové byl použit jako koncový elektrolyt. V tomto systému přítomnost mléka prakticky neovlivňuje signál melaminu. Kalibrační / detekční charakteristiky jsou následující: linearita v rozmezí koncentrací 0-300 mg.L-1 melaminu, mez detekce cca. 1 mg.L-1, mez stanovení cca. 3 mg.L-1 melaminu. |
cze |
dc.format |
p. 10-13 |
cze |
dc.language.iso |
cze |
cze |
dc.publisher |
BEST Servis |
cze |
dc.relation.ispartof |
XXXVII. Moderní elektrochemické metody : sborník přednášek |
cze |
dc.rights |
open access |
cze |
dc.subject |
kapilární izotachoforéza |
cze |
dc.subject |
melamin |
cze |
dc.subject |
stanovení |
cze |
dc.subject |
mléko |
cze |
dc.subject |
Capillary isotachophoresis |
eng |
dc.subject |
Melamine |
eng |
dc.subject |
Determination |
eng |
dc.subject |
Milk |
eng |
dc.title |
Izotachoforetické stanovení melaminu |
cze |
dc.title.alternative |
Isotachophoretic Determination of Melamine |
eng |
dc.type |
ConferenceObject |
cze |
dc.description.abstract-translated |
In this article, melamine is the analyte of interest determined in milk with the aid of capillary isotachophoresis. After method development, the optimal electrolyte system comprised 0.01 mol.L-1 KOH + 0.04 mol.L-1 acetic acid (pH 4.15) as the leading electrolyte and 0.01 mol.L-1 acetic acid as the terminating electrolyte. In this system, the presence of milk practically does not affect the signal melamine. The calibration / detection characteristics are as follows: linearity over the concentration range of 0–300 mg.L-1 melamine, limit of detection ca. 1 mg.L-1, limit of quantification of ca. 3 mg.L-1 melamine. Furthermore, simple procedure and sufficient sensitivity are also typical attributes of the method that can be recommended for analysis of melamine in milk and related samples. |
eng |
dc.event |
XXXVII. Moderní elektrochemické metody (15.05.2017 - 19.05.2017, Jetřichovice) |
cze |
dc.peerreviewed |
yes |
cze |
dc.publicationstatus |
postprint |
cze |
dc.relation.publisherversion |
http://www.bestservis.eu/upload/file/Sbornik_metody17.pdf |
|
dc.identifier.wos |
000432424300001 |
|
dc.identifier.obd |
39880112 |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|