dc.contributor.advisor |
Lísa, Miroslav |
|
dc.contributor.author |
Hladíková, Vendula
|
|
dc.date.accessioned |
2017-09-19T08:24:47Z |
|
dc.date.available |
2017-09-19T08:24:47Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-07-19 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna ( studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/69353 |
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na stručný popis kůže a její funkce. Samostatná kapitola je věnována obecně jednotlivým třídám lipidů. Nejpodstatnější částí práce je charakteristika nejdůležitějších lipidů kůže, kterými jsou ceramidy. Popsány jsou jejich funkce, projevy spojené s nedostatkem a v neposlední řadě metody jejich analýzy. |
cze |
dc.format |
54 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
kůže |
cze |
dc.subject |
lipidy |
cze |
dc.subject |
ceramidy |
cze |
dc.subject |
lipidomická analýza |
cze |
dc.subject |
skin |
eng |
dc.subject |
lipids |
eng |
dc.subject |
ceramides |
eng |
dc.subject |
lipidomic analysis |
eng |
dc.title |
Význam a analýza lipidů v kůži |
cze |
dc.title.alternative |
Significance and analysis of skin lipids |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2017-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on a brief description of the skin and its functions. One chapter is dedicated to the general description of individual lipid classes. The most essential part of the thesis is a characteristic of the most important lipids of the skin, such as ceramides. This part includes the description of their functions, deficiency and last but not least the methods
of their analysis. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D37297 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
33168 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |