Analýza porfyrinových potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česla, Petr
dc.contributor.author Láníková, Helena
dc.date.accessioned 2017-06-22T06:10:14Z
dc.date.available 2017-06-22T06:10:14Z
dc.date.issued 2017
dc.date.submitted 2017-05-11
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/68473
dc.description.abstract Diplomová práce je věnována analýze porfyrinových potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie. Cílem této práce bylo stanovení vybraných látek a určení jejich retenčních charakteristik v sodné soli měďnatého komplexu chlorofylinu. Dále byla pomocí spojení HPLC/MS identifikována a navržena struktura vybraných látek v analyzovaných vzorcích potravin obsahujících potravinářské barvivo E 141. cze
dc.format 92 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject porfyrinová potravinářská barviva cze
dc.subject chlorofyl cze
dc.subject chlorofylin cze
dc.subject sodná sůl měďnatého komplexu chlorofylinu cze
dc.subject kapalinová chromatografie cze
dc.subject hmotnostní spektrometrie cze
dc.subject porphyrin food colorants eng
dc.subject chlorophyll eng
dc.subject chlorophyllin eng
dc.subject chlorophyllin sodium copper salt eng
dc.subject liquid eng
dc.subject chromatography eng
dc.subject mass spectrometry eng
dc.title Analýza porfyrinových potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie cze
dc.title.alternative Analysis of porphyrin food colorants using liquid chromatography eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Bajer, Tomáš
dc.date.accepted 2017-06-05
dc.description.abstract-translated The diploma thesis is devoted to the analysis of porphyrin food colorants using liquid chromatography and mass spectrometry. The aim of this thesis was the determination of selected compounds and evaluation of their retention characteristics in chlorophyllin sodium copper salt. Further, using a combination of HPLC/MS were proposed the structures of selected compounds in the analyzed foods samples containing food dye E 141. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D37233
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka úspěšně obhájila diplomovu práci a zodpověděla otázky komise. cze
dc.identifier.stag 33444
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet