dc.contributor.advisor |
Švecová, Blanka |
|
dc.contributor.author |
Kříž, Martin
|
|
dc.date.accessioned |
2017-06-22T06:10:02Z |
|
dc.date.available |
2017-06-22T06:10:02Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-05-16 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/68453 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá stanovením obsahu karboxylových kyselin v medovinách. V teoretické části jsou popsány fyzikálně-chemické vlastnosti karboxylových kyselin a možnosti jejich stanovení ve vzorcích potravin, včetně možnosti úpravy vzorku před analýzou. Experimentální část se zabývá optimalizací HPLC metody pro stanovení kyselin ve vzorcích medovin a izolací kyselin pomocí SPE. Dále jsou v této práci prezentovány výsledky vlastního stanovení organických kyselin ve vybraných vzorcích medovin. |
cze |
dc.format |
71 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
medovina |
cze |
dc.subject |
organické kyseliny |
cze |
dc.subject |
kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
extrakce |
cze |
dc.subject |
mead |
eng |
dc.subject |
organic acids |
eng |
dc.subject |
liquid chromatography |
eng |
dc.subject |
extraction |
eng |
dc.title |
Analýza organických kyselin v medovině |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of organic acids in mead |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Řezková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2017-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis deals with the determination of carboxylic acids in meads. Theoretical part describes the physicochemical properties of carboxylic acids, possibilities of their determination in foodstuffs and including sample preparation before analysis. The experimental part deals with the optimization of the HPLC method for the determination of acids in meads and isolation of acids by the SPE. Further, the results of the determination of organic acids in meads are presented in this work. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D37234 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student úspěšně obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
33345 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |