Analýza organických kyselin v medovině

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Švecová, Blanka
dc.contributor.author Kříž, Martin
dc.date.accessioned 2017-06-22T06:10:02Z
dc.date.available 2017-06-22T06:10:02Z
dc.date.issued 2017
dc.date.submitted 2017-05-16
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/68453
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá stanovením obsahu karboxylových kyselin v medovinách. V teoretické části jsou popsány fyzikálně-chemické vlastnosti karboxylových kyselin a možnosti jejich stanovení ve vzorcích potravin, včetně možnosti úpravy vzorku před analýzou. Experimentální část se zabývá optimalizací HPLC metody pro stanovení kyselin ve vzorcích medovin a izolací kyselin pomocí SPE. Dále jsou v této práci prezentovány výsledky vlastního stanovení organických kyselin ve vybraných vzorcích medovin. cze
dc.format 71 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject medovina cze
dc.subject organické kyseliny cze
dc.subject kapalinová chromatografie cze
dc.subject extrakce cze
dc.subject mead eng
dc.subject organic acids eng
dc.subject liquid chromatography eng
dc.subject extraction eng
dc.title Analýza organických kyselin v medovině cze
dc.title.alternative Analysis of organic acids in mead eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Řezková, Soňa
dc.date.accepted 2017-06-06
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with the determination of carboxylic acids in meads. Theoretical part describes the physicochemical properties of carboxylic acids, possibilities of their determination in foodstuffs and including sample preparation before analysis. The experimental part deals with the optimization of the HPLC method for the determination of acids in meads and isolation of acids by the SPE. Further, the results of the determination of organic acids in meads are presented in this work. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D37234
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student úspěšně obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise. cze
dc.identifier.stag 33345
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet