Susceptibility and multidrug resistance of Arcobacter isolates within the Czech Republic

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.author Šilha, David cze
dc.contributor.author Šilhová, Lucie cze
dc.date.accessioned 2017-05-11T10:58:41Z
dc.date.available 2017-05-11T10:58:41Z
dc.date.issued 2016 eng
dc.identifier.isbn 978-609-459-745-9 eng
dc.identifier.issn eng
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/67434
dc.description.abstract Arcobacter spp. is Gram-negative, slender, spiral-shaped rods and belong to the family Campylobacteraceae. Many of these species have been isolated especially from poultry, meat, faeces, and from aborted cattle foetuses. Major route of Arcobacter transmission to human is consumption of contaminated foods of animal origin as well as non-treated water drinking . Resistance to commonly used antibiotics observed among Arcobacter spp. emphasises the importance of research in this area. The aim of this study was to evaluate the antimicrobial susceptibility of A. butzleri and A. cryaerophilus isolated from meat poultry, waste water and human faeces within the Czech Republic. eng
dc.format p. 101-102 eng
dc.language.iso eng eng
dc.publisher Vilnius University eng
dc.relation.ispartof 3rd Congress of Baltic Microbiologist 2016 eng
dc.rights open access eng
dc.subject Arcobacter spp. eng
dc.subject antibiotics eng
dc.subject resistence eng
dc.subject pathogen eng
dc.subject Arcobacter spp. cze
dc.subject antibiotika cze
dc.subject rezistence cze
dc.subject patogen cze
dc.title Susceptibility and multidrug resistance of Arcobacter isolates within the Czech Republic eng
dc.title.alternative Citlivost a multirezistence isolátů Arcobacter spp. v rámci České republiky cze
dc.type ConferenceObject eng
dc.description.abstract-translated Bakterie rodu Arcobacter patří do čeledi Campylobacteraceae a jedná se o gramnegativní zakřivené tyčinkovité bakterie. Rody Campylobacter a Arcobacter lze kultivačně odlišit, kampylobaktery zpravidla vyžadují kultivaci při teplotě 42 °C za mikroaerofilních podmínek, arkobaktery dobře přežívají nižší kultivační teploty (15–30 °C) a prostředí atmosféry kyslíku. Tyto bakterie mohou způsobovat onemocnění gastrointestinálního traktu, v některých případech se závažným klinickým obrazem, u jedinců, kteří nejsou imunokomprimováni je průběh lehčí nevyžadující antibiotickou léčbu. cze
dc.event 3rd Congress of Baltic Microbiologist 2016 (18.10.2016 - 21.10.2016) eng
dc.peerreviewed yes eng
dc.publicationstatus postprint eng
dc.identifier.obd 39877483 eng


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet