The Quality of Fruit Bars and Crackers designated for the Raw Food Vegan Diet

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.author Červenka Libor
dc.contributor.author Brožková Iveta
dc.contributor.author Fišerová Tereza
dc.date.accessioned 2016-11-14T08:21:03Z
dc.date.available 2016-11-14T08:21:03Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.issn 1211-5541
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/66752
dc.description.abstract Fruit bars and crackers designated for raw vegan diet were evaluated with regard to the microbial quality, the presence of antioxidants (phenolics, flavonoids and condensed tannins), and antioxidant properties. Since these products were subjected to air drying up to 42 °C, the oxidation state of the fat (peroxide and thiobarbituric values) and the activity of superoxide dismutase and catalase was determined. In general, the samples were considered to be in good microbial quality, high antioxidant content and capacity. The drying process did not alter the lipid oxidation and kept the activity of catalase in finished products. eng
dc.format p. 5-13 eng
dc.language.iso eng
dc.relation.ispartof Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, volume 22, issue: 2016 eng
dc.rights open access eng
dc.subject Microbial quality eng
dc.subject antioxidant eng
dc.subject enyzme eng
dc.subject fruit eng
dc.subject drying eng
dc.subject Mikrobiální kvalita cze
dc.subject antioxidant cze
dc.subject enzym cze
dc.subject ovoce cze
dc.subject sušení cze
dc.title The Quality of Fruit Bars and Crackers designated for the Raw Food Vegan Diet eng
dc.title.alternative Kvalita ovocných tyčinek a krekrů určených pro výživu veganů cze
dc.type article eng
dc.description.abstract-translated Ovocné tyčinky a krekry určené pro výživu veganů byly hodnoceny s ohledem na mikrobiální kvalitu, obsah fenolických látek, flavonoidů a kondenzovaných taninů a jejich antioxidační aktivitu. Vzhledem k použité tehchnologii výroby (sušení při 42 °C) byla také zjišťována oxidační stabilita lipidů (peroxidové a thiobarbiturové číslo) a aktivita superoxid dismustásy a katalázy. Obecně řečeno, výrobky vykazovaly dobrou mikrobiologickou kvalitu a vysoký obsah látek s antioxidačním účinkem. Technologie výroby neovlivnila zásadním způsobem kvalitu lipidů a aktivitu katalázy. cze
dc.peerreviewed yes eng
dc.publicationstatus published version eng
dc.identifier.obd 39876848


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet