Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.author |
Šilhová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-23T05:14:49Z |
|
dc.date.available |
2016-09-23T05:14:49Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-09-05 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65871 |
|
dc.description.abstract |
Teoretická část disertační práce se zabývá tvorbou bakteriálního biofilmu u patogenů vyskytujících se v potravinářském průmyslu, možnostmi jeho ovlivnění a metodami detekce.
V části experimentální jsou shrnuty použité metody detekce biofilmu a metody pro rozlišení živých a mrtvých buněk. Některé metody byly nově zavedeny a optimalizovány. Pomocí vybraných metod byla sledována tvorba biofilmu u několika zástupců rodu Arcobacter, Campylobacter, Cronobacter, Staphylococcus a Listeria. |
cze |
dc.format |
160 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
biofilmy |
cze |
dc.subject |
FISH |
cze |
dc.subject |
PCR |
cze |
dc.subject |
patogeny |
cze |
dc.subject |
potravinářský průmysl |
cze |
dc.subject |
biofilms |
eng |
dc.subject |
FISH |
eng |
dc.subject |
pathogens |
eng |
dc.subject |
food industry |
eng |
dc.title |
Problematika tvorby, detekce a ovlivňování bakteriálních biofilmů |
cze |
dc.title.alternative |
Problems of the formation, detection and influence of bacterial biofilms |
eng |
dc.type |
disertační práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Baudišová, Dana |
|
dc.contributor.referee |
Karpíšková, Renata |
|
dc.contributor.referee |
Pazlarová, Jarmila |
|
dc.date.accepted |
2016-09-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis concerns with the formation of bacterial biofilm of pathogens found in food industry, possibilities of influencing biofilm and methods for its detection.
In the experimental part are summarized methods for detection of biofilm, methods for distinguishing of died and viable cells. Some methods have been newly established and optimized. The formation of biofilm was monitored using methods for several species of the genus Arcobacter, Campylobacter, Cronobacter, Staphylococcus and Listeria. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Analytická chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ph.D. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35435 |
|
dc.thesis.degree-program |
Analytická chemie |
cze |
dc.identifier.stag |
31864 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|