dc.contributor.advisor |
Řezková, Soňa |
|
dc.contributor.author |
Peřinová, Rozálie
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:23:47Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:23:47Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-08-05 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65510 |
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce bylo stanovení biologicky aktivních látek v kávě. Ve 23 vzorcích kávy byla vybraná skupina látek stanovena dvěma spektrofotometrickými metodami (DPPH a metoda s Folin-Ciocalteuovým činidlem). Aby bylo docíleno co největší rozmanitosti vzorků, byla použita káva zrnková i mletá. A protože dnešní trh nabízí nespočet variant, byly testovány různé druhy káv a směsí, včetně kávy bezkofeinové. |
cze |
dc.format |
57 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
káva |
cze |
dc.subject |
biologicky aktivní látky |
cze |
dc.subject |
kofein |
cze |
dc.subject |
technologie |
cze |
dc.subject |
složení |
cze |
dc.subject |
spektrofotometrické metody stanovení |
cze |
dc.subject |
coffee |
eng |
dc.subject |
biologically active substances |
eng |
dc.subject |
caffeine |
eng |
dc.subject |
technology |
eng |
dc.subject |
composition |
eng |
dc.subject |
spektrophotometric methods |
eng |
dc.title |
Stanovení biologicky aktivních látek v kávě spektrofotometrickými metodami |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of biologically active compounds in the coffee by spectrofotometric methods |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-24 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this study was determination of biologically active substances in coffee. Biological activity was determined in 23 samples of coffee spectrophotometrically using two methods. The first one is DPPH method, the second one Folin-Ciocalteu method. In order to achieve the greatest diversity were used roasted coffee beans and ground coffee. And because today´s fair offers a lot of varinats, it was tested different kinds of blends, including decaffeinated coffee. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35506 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30700 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |