dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.advisor |
|
|
dc.contributor.author |
Fikarová, Daniela
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:23:43Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:23:43Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-06-15 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (archiv) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65501 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá novými trendy při zpracování mléka s následnou výrobou kyselých sýrů neboli tvarohů. V práci je popsána tvorba kravského mléka, jeho složení a jednotlivé technologické postupy začínající přijetím zdravotně nezávadného kravského mléka a končící výrobou Farmářského tvarohu. Součástí práce je také laboratorní analýza Farmářského tvarohu. Závěr práce je věnován zdravotním aspektům souvisejícím s konzumací kyselých sýrů. |
cze |
dc.format |
45 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
kravské mléko |
cze |
dc.subject |
kasein |
cze |
dc.subject |
laktóza |
cze |
dc.subject |
tvaroh |
cze |
dc.subject |
pasterace |
cze |
dc.subject |
fermentace |
cze |
dc.subject |
cholesterol |
cze |
dc.subject |
cow milk |
eng |
dc.subject |
casein |
eng |
dc.subject |
lactose |
eng |
dc.subject |
curd |
eng |
dc.subject |
pasteurization |
eng |
dc.subject |
fermentation |
eng |
dc.subject |
cholesterol |
eng |
dc.title |
Nové trendy při zpracování mléka a výrobě tvarohů |
cze |
dc.title.alternative |
New trends in milk processing and curds technology |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the new trends in milk processing with subsequent production of sour cheese also called cottage cheese. In this thesis there is described production of cow milk, its composition and individual technological procedures starting with the processing of healthy cow milk and finishing with the production of Farmer's quark. Part of work is also focused on the laboratory analysis of Farmer's quark. Final part of this thesis is dedicated to healthy aspects related with sour cheese consumption. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35539 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30679 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |