Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Hájek, Martin |
|
dc.contributor.author |
Bíšková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:23:42Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:23:42Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-06-28 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65498 |
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo zmapovat význam a využití tuků v potravinářství a v dalších průmyslových aplikacích.
Úvodní část práce je věnována složení tuků (popisu glycerolu a mastných kyselin) a vlivu složení tuků na fyzikálně-chemické vlastnosti tuků. Dále se práce zabývá různými aspekty tuků a olejů, tj. výživové hodnoty, získávání tuků z olejnin a jejich další zpracování a uplatnění tuků v různých aplikacích. Detailně je popsáno získávání olejů pomocí různých technik (lisování, extrakce, rafinace), jejich následná úprava (modifikace) a jejich uplatnění v průmyslových odvětvích, zejména potravinářství (emulgované, pokrmové tuky). Dále je pozornost zaměřena na využití tuků v dalších průmyslových odvětvích, např.: výrobu bionafty, povrchově aktivních látek, nátěrových hmot, kosmetiky, farmacie a bioplastů. |
cze |
dc.format |
43 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
tuky |
cze |
dc.subject |
oleje |
cze |
dc.subject |
mastné kyseliny |
cze |
dc.subject |
rafinace |
cze |
dc.subject |
bionafta |
cze |
dc.subject |
fats |
eng |
dc.subject |
oils |
eng |
dc.subject |
fatty acids |
eng |
dc.subject |
refining |
eng |
dc.subject |
biodiesel |
eng |
dc.title |
Význam a využití olejů a tuků nejen v potravinářském průmyslu |
cze |
dc.title.alternative |
Use of oils and fats not only in food industry |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this work was to describe the use of fats food industry and other industrials. At the beginning, the composition of fats and oils (glycerol and fatty acids) and the effect of composition on the physical-chemical properties of oil are described. The various aspect of oils such as nutrition, producing oils from plants (squeeze, extraction, refining), modification, use in industrial especially food industry are described. Other industrial applications, such as biodiesel production, surfactants, paints, cosmetics, pharmacy and bioplastics are also depict. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35516 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30312 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|