dc.contributor.advisor |
Šilha, David |
|
dc.contributor.author |
Šturmová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2016-09-02T04:23:40Z |
|
dc.date.available |
2016-09-02T04:23:40Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.date.submitted |
2016-06-09 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/65494 |
|
dc.description.abstract |
V práci jsou nejprve uvedeny základní vlastnosti a rozdělení převážně přírodních antimikrobiálních látek. V další části jsou popisovány jednotlivé druhy vybraných čajů, jejich výroba, chemické složení a základní vlastnosti. Poslední část je věnována působením čajových extraktů na různé mikroorganismy. Jsou zde popsány antimikrobiální účinky čajových polyfenolů, ale také kofeinu. Největší část je zde věnována extraktům ze zeleného čaje a také jeho využití v potravinářství. |
cze |
dc.format |
58 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
čaje |
cze |
dc.subject |
čajové extrakty |
cze |
dc.subject |
bakterie |
cze |
dc.subject |
antimikrobiální látky |
cze |
dc.subject |
antimikrobiální účinky čajů |
cze |
dc.subject |
tea |
eng |
dc.subject |
tea extracts |
eng |
dc.subject |
bacterias |
eng |
dc.subject |
antimicrobials agents |
eng |
dc.subject |
antimicrobial effects of tea |
eng |
dc.title |
Antimikrobiální účinky čajů a čajových extraktů |
cze |
dc.title.alternative |
Antimicrobial effects of tea and their extracts |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2016-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
The basic attributes and distribution of predominantly natural antimicrobial agents are introduced at the beginning of the bachelor thesis. In the next section, individual species selected teas are described, their production, chemical composition and basic attributes. The last part is devoted to effects tea extracts on various microorganisms. Antimicrobial effects of tea polyphenols but also caffeine, are also included. The biggest part is devoted to green tea extracts and also their use in food industry. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35499 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.identifier.stag |
30201 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |